
Hihi!
'n beetje humor mag wel, hee...
Vandaag was het taartendag bij ons : 's namiddags heb ik samen met ons prutske een appelcake gebakken. Gelukkig hadden we alle ingrediënten in huis want het heeft de hele namiddag geregend. Daarna zijn we naar de kapper geweest. Voor ons dochtertje was het de eerste keer. Tot hiertoe had ik het altijd zelf geknipt : gewoon tot op de schouders, alles dezelfde lengte, want meer kan ik niet. Het was steeds een gevecht : "hou je hoofd nu stil!", zij: "doe ik toch!", ik weer "maar nee, ge beweegt!" enz. Vanalles geprobeerd : met een boekje op haar schoot, wou ze me steeds iets laten zien (hup, hoofd schuin naar achteren ==> weer alles glad kammen); voor de TV, begon ze mee te zingen (yep, weer dat hoofd dat beweegt...) Dus : vandaag naar de kapper. Ze wou kort haar, zodat ik het niet meer lang moet drogen en kammen, want dat vind ze een kwelling en eindigt ook steeds in ruzie "aaaa! Je doet me pijn." Tja, die knoopjes gaan niet vanzelf uit lange haren, hee. Uiteindelijk heeft ze een kapsel gekozen dat we samen uit een catalogus van LaRedoute hebben geknipt. Een soort van carreetje. Waw! Het was een heel verschil, hoor! (Om onze anonimiteit te bewaren, kan ik geen foto van het resultaat posten...Spijtig!)
Terug van bij de kapper was het tijd voor ons avondmaal : broccolitaart. Ik ben absoluut geen keukenprinses : enkel de gewone dingen lukken me min of meer. Maar vandaag werd het dus broccolitaart. De kleine prinses heeft de champignonnetjes (of is dat met maar 1 n ?) in schijfjes gesneden, zodat ze meteen tot keukenprinses gebombardeerd werd. Mevrouwtje Precies lust niet veel dingen, is heel kieskeurig qua eten. Als ze iets ziet dat ze niet kent, is het meteen "ik lust dat niet". "Heb je dat al eens geproefd?", "nee, maar ik weet dat ik da ni lust" Logica? Dan haal ik altijd mijn argument boven dat fruitpap er ook als kots uitziet, maar toch reuzelekker is. Soms helpt het, meestal niet. Ik heb wel gemerkt dat hoe minder we er op ingaan, hoe meer ze durft te proeven. Vandaag liet ik ze eten zoals ze wou en als ze er iets uit wou peuteren, zou ik ze niet tegengehouden hebben. Maar wonder boven wonder : ze heeft heel haar stuk broccolitaart opgegeten, inclusief de champignons! (ze eet wel graag broccoli)
Voor de liefhebbers : het recept (ingrediënten staan in 't vet) :
- kook 1 broccoli bijna gaar
- verwarm de oven voor op 210°C
- bak champignons in de pan en kruid ze met zout & peper, giet hier op het einde een omeletmengsel bij (1 of 2 eitjes gemengd met een tikkeltje melk), maar laat dit niet geheel bakken
- leg een vel bladerdeeg in je bakschotel en leg de broccoliroosjes hierop
- vervolgens het champignon/eibrouwsel er over gieten
- schijfjes brie er op en eventueel nog wat geraspte kaas er bovenop
- zo'n 20-tal minuutjes in de oven 210°C en klaar is Kees!
Smakelijk en tot morgen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten