maandag 7 december 2009

Sinterklaas

Vrijdag kwam de Sint in de school. Onze dochter vond dat die precies een andere baard en ogen had. Ik heb haar dan maar het systeem "kleurlenzen" uitgelegd en gezegd dat de Sint misschien z'n baard niet goed gekamd had vandaag. De twijfel is ontstaan. Zondagmiddag zagen we dan nog eens een Sint met een paars (?!) kleed in het nieuws (FR2). Ik zag ze verbaasd kijken en moest haar snel voor zijn, vooraleer de vragen weer rezen : "amai, da's precies toch ni de échte Sint, hee!" om vervolgens zelf beginnen te lachen. Ze volgde.

Eindelijk was het zover : de Sint kwam naar ons huisje. Dag na dag werd er afgeteld. Uren werd er gewerkt aan dé lijst met gewenste pakjes. Jawel, mijn dochter is er in geslaagd om 12 (!!!) A4s vol te kleven met speelgoed die ze wil. De Sint mag er dan zelf uit kiezen, want zelf heeft ze voor elk artikel wel een argulent waarom ze dat spelletje wil : "dié stiften? die heeft Ilhan ook. Die andere stiften? die zijn met glittertjes." En het 3e pak stiften op de lijst heeft de juf ook. De ene pop kan zwemmen, de andere kan stappen en spreken en Barbie kan van haar kleed een cape maken. Waarom die andere Barbie dan ook op de lijst staat? Omdat die vleugels op haar rug heeft, en de 3 vriendinnen ernaast hebben een andere kleur van kleed. Verder op de lijst : fietskar, tent, schmink, kaptafel met spiegel, Playmobil, poppenhuis, poppenbedjes, fototoestel, klok, beren, DVD, gezelschapsspelletjes, ... Noem maar op, de kans is groot dat het op haar lijst staat. Onlangs zag ik de brief voor de Sint van een vriendje : 1 artikel : ÉÉN!

Op 5 december ben ik nog gauw een step en een popje gaan kopen, samen met een IQspelletje. Haar houten step was te klein geworden en die kan je niet hoger zetten... De pop die ze het liefst wou, kon lopen, praten, plassen, en kostte 60 Euro. Ik heb dan maar een kleiner popje gekocht, voor 1/6 van die prijs, dat kan praten. De school van Playmobil die ze graag wou, kost blijkbaar 129 Euro. Slik! Geen Playmobilschool dus.

Haar laarsje werd klaargezet, samen met 3 tekeningen en een wortel. Onze suikerklontjes bleken net op te zijn, dus hebben we maar een potje kristalsuiker voor het paard klaargezet. 's Morgens zagen we dat hij dat ook graag lust.

Er staan al een heleboel kado's klaar in onze kelder voor de feesten die er aan komen : Sint, Kerst, nieuwjaar, verjaardag. Het liefst van al wou ze een Nintendo DS, maar heeft die niet mee op haar lijst geplakt, want dat was volgens haar een te duur kado voor de Sint. Groot gelijk! Als er een DS komt, willen wij zelf de eer opstrijken en niet de Sint! Nog even wachten tot haar 7e verjaardag. 's Avonds willen we in de kelder gaan kiezen welke kados de Sint zal brengen. Blijkt dat het hangslot blokkeert : juist nu! De spanning steeg. Gelukkig had ik die step, popje en IQspel in onze kamer staan, maar geen koekjes, ... Na een kwartiertje prullen, kregen we dat ding dan toch eindelijk open. Oef! Gered!

Ik kon gerust gaan slapen. Als ze 's morgens uit haar kamer zou komen, zou ze eerst de step zien, met het popje, stiften en enkele koekjes. Vervolgens zou ze naar de keuken gaan om daar nog wat snoepgoed te vinden en vervolgens, verstopt achter de tafel, nog 2 gezelschapsspelletjes (Mega Mindy bordspel, Jenga), een IQspel en een knutseldoosje. Perfect!

Doch om 3u 's nachts staat ons madame recht voor de Sint zelve (haar papa dus) z'n neus, als die wil gaan slapen. Verbaasd legt hij uit dat hij lag te slapen, "precies iets gehoord had (Piet?)" en dat hij vervolgens was gaan plassen. Gelukkig merkte onze 6-jarige niet op dat hij z'n pyjama nog niet helemaal aan had en dat alle lichten in de woonkamer brandden. Ze had het ook gehoord en moest ook plassen. Zag meteen al die dingen staan en ging op verder onderzoek in de keuken. Gelukkig kregen we ze al gauw terug in haar bedje.

"Joepie! een step, dat wou ik. Het stond niet op mijn lijst, maar dat wou ik net." Die Sint weet toch àlles, hee. Dat popje blijft onaangeroerd in haar doos zitten. Teleurgesteld zegt onze dochter dat 't niet die pop is die ze gevraagd had, maar dat ze ze toch maar zal houden. In de namiddag wordt het popje eindelijk uitgepakt. Dochterlief ontdekt dat ze haar al meteen "mama" noemt, ook "papa" kan zeggen, wenen en lachen. En plots zijn het ineens 2 dikke vriendjes geworden. Popje moest 's avonds mee in bed. Het IQspel kende ze al van in school, zodat ze het al meteen kon spelen. Ook mama was snel verkocht aan dit IQspel en we hebben gemerkt dat je dat beter niet met 2 speelt, want telkens je denkt een geniale oplossing te hebben voor het probleem, blijkt de andere net hetzelfde te denken, zij het een andere oplossing. Frustratie alom.

De Sint heeft in totaal 100 euro gespendeerd. Wel veel, vind ik, maar tijdens 't jaar, worden zulke aankopen uitgesteld : "vraag dat maar aan de Sint". Wat brengt zo'n Sint gemiddeld per kind eigenlijk? U tell me.

Vandaag mochten ze 1 speelgoed meebrengen naar school. Het werd de step. Blijkt dat steps verboden zijn op school :-( Tja, wij kunnen er ook niet aan doen dat de Sint net een verboden artikel heeft gebracht, hee! ;-)

Sint terug naar Spanje, één van de dagen de Kerstspullen bovenhalen, se. Op naar het volgende feest!

Geen opmerkingen: